Followers


glitter-graphics.com

Wednesday, March 23, 2011

aiz selsema + x jalan-jalan lg

selsema aiz masih x elok-elok lagi,
asyik meleleh je,
umi memang tak nak bagi ubat selsema,
sebab x elok kan? aiz kecik lagi,
tak nak efect ape-ape nanti,
tapi apa yang perlu umi lakukan ye?
dah letak kunyit kat hidung die,
tapi tetap macam tu jugak,
umi tak nak apa-apa jadi nanti
kalau umi tak jage aiz dengan betul,
sungguh ! umi tak kuat mengharunginya,

aiz da 1 tahun 2 bulan,
tapi masih belum berjalan,
kalau letak dalam walker,
memang laju la die,
siap langgar-langgar dinding lagi,
tapi bila suruh berdiri dan berjalan sendiri,
memang die masih takot,
masih tak boleh kawal badan die,
takot-takot nak mengatur langkah,

tapi aiz tetap kuat membebel,
mak wan cakap aiz cakap dulu baru jalan,
kalau betul alhamdulillah,
memang mulut die duk pot-pet je,
macam-macam die cakap,
new words 'AIR' ...
nak air la tu, bile nak panggil umi ni?

emmm korang-korang,
ade ke tips-tips agar selsema boleh okey,
and aiz cepat jalan,
umi risau sangat tengok aiz...
emmmmmm

5 comments:

ct N honey said...

selalunya anak ct kalau selsema letak vicks aje,kalau ikut petua orang tua bdk yang lambat berjalan rotankan kakinya dengan daun semambu(rotan manja je ye)tapi susah nak cari daun tu,lagi satu senang aje,pagi2 bawa anak keluar rumah ambilkan air embun yang ada kat daun2 dpn rmh tu sapukan kat kaki anak.Bacalah selawat...insyaallah.....

zatil said...

Sian Aiz..moga sembuh cepat yer..
Tak per, aiz ada his own milestone..mesti boleh jalan tu..

Bicara hati ibu aisya said...

Moga aiz cepat sihat k?xmau sakit2.kalo akk biasanya selsema akk memang xleh buat apa kecuali letak vicks kat dada nak bg dia tido lena.
Bab berjalan tu...xper.Aiz tecik lagi.Insyaallah xlama lagi berjalan lah tuh kan aiz kan?kakak aisya 2 tahun baru start berjalan.Hihihik

umi aiz said...

kak ct : mane lah nk cr daun bambu tu kan.. hehe

kak zatil : okey !! tq..

kak yu : okey, thanks kak yu..take k for aisya too

Ina said...

takde tips la dear, saya bagi ubat doktor je. biasanya anak yang first mmg lambat jalan la, anak saya pun sama.. setahun lebih baru jalan tatih.