Followers


glitter-graphics.com

Friday, July 8, 2011

1 tahun 6 bulan aiz sudah boleh......

alhamdulillah semalam genap aiz 1 tahun 6 bulan
selama itu juga die berada di depan mata umi,
membesar dengan baik dan mencuit hati,
kalau dulu die hanya terkedip-kedip
sewaktu umur beberapa hari tapi
alhamdulillah sekarang dari jauh die boleh kenal umi,

kalau dulu hanya baring sambil kakinya aktif menendang,
sekarang aiz dah boleh bawa kete abang adib round2 satu taman...
kalau dulu masa 6 bulan aiz hanya 'aaaaaa'...
tapi sekarang 1 tahun 6 bulan aiz boleh menyebut ' allahuakbar' tapi pelat sikit lah...
dan boleh menyanyi macam2 lagu...

besar dahkan anak bujang umi sorang ni?
ada yang kata, boleh jadi abang dah.
emm lambat lagi kot, umi belum puas manjekan die lagi,
apa yang aiz dah pandai sekarang??

anak umi tu uztad sikit, tiap2 hari kalau bangun je die suh buka B (tv).. tunjuk2 dgn tangan. die suh buka Astro Oasis...die suke segmen 'Indahnya Iman' tu, kan banyak zikir, selawat, ayat suci al-quran dan lepas tu azan kan. die akan duduk diam2 sampai habis. tapi die akan mengamuk bile die nak tengok tapi tak de siaran tu. yelah, kadang2 pagi2 pukul 8 pagi die suh buka, mana umi nak carik? Indahnya Iman hanya bersiaran 1/2 jam sebelum masuk waktu solatkan? emmm itulah anak bujang umi, die akan turut berzikir dengan cara die tersendiri, lagi2 bile Asma al husna.......


dan lagi satu cara umi nak bagi die duk diam2 depan tv.umi selalu bukak astro 109..yang untuk chat tu kan? si aiz ni suke sangat dengan lagu Akim AF7 tu, 'janji'...kalau lagu tu keluar memang die pun nyanyi. and paling umi tak sangka semalam, masa tu umi and kak ten layan la si aiz main2. Kak ten saje buka lagu Akim tu kat handfon....so bile part lirik... 'aku janji padamu...' tu kan? aiz sambung ayat 'padamu...' tu tau..terus buntang mata umi and kak ten. yelah anak umi lancar lagu tu kan? and boleh sebut perkataan 'padamu' pulak sekarang....sejuk perut umi ngandungkan mu nak.....

Cubalah kau mengerti
Perasaan hatiku
Ku cinta kamu
Hanya itu aku tahu
Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku
Chorus
Aku akan selalu
Menjaga dan mencintaimu
Aku janji padamu
Takkan menduakanmu
Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku
Ulang Chorus
Aku janji padamu
Akan mencintaimu
Ulang Chorus
Takkan menduakanmu


dan alhamdulillah sesi umi mengajar die :
umi : simpan mainan aiz dalam bakul....
( sume mainan die campak terus dalam bakul, boleh lah kan??? )
umi : okey, good boy. sape pandai?? 
aiz : Aidi....(Aidil la tu die nk sebut...)
sweet kan? sayang aiz......

2 comments:

zatil said...

comel aiz..cepat je masa berlalu kan..:)

SyurgaKu said...

wow so sweet...hehe
bagusnya si aiz ni..bila da besar leh jadi ustaz ni...hehe:)