Followers


glitter-graphics.com

Wednesday, February 2, 2011

seperti yang dijanjikan

like umi say, petang jumaat lepas janji dengan hero-hero tu nak bawa pegi taman. dieorang nak main sakan. tapi umi sampai je rumah, aiz dah renget-renget. mak wan kata tak tido lagi dari kul 2 tadi. so mandikan aiz, ingat nak bawalah sekali p main kat taman jap sebab dah promise dengan die kan tapi die tak dan dah, nak lelap jugak. so umi tidokan aiz dulu..nak buat macam manakan....lepas tu suruh abang adib siap hemsem-hemsem cepat coz nanti hujan tak dapat pulak pegi taman. tadi dia dah mandi dengan fariz sekali. suke bebenor mandi berdua. nasib tak muat dalam besen tu, kalau tak maun 1 jam dalam bilik air tu.


see? i dah nyenyak dulu...

then, si abang dah siap hemsem, rambut dah pacak katanya apalagi turun ke taman la. die sorang je, terpaksalah melayan and jadi partner untuk die main jongkang-jongkit. bukan nak main sangat, tapi die suke leka tengok orang lain, main punya main, tetibe kak ain muncul dengan baju sekolah and beg die berat tah berpa kilo tu. buku ape die bawa tah sampai umi pun tak larat nak bawa. die lagilah kecik. hadoi !! so, kak ain pun join adventure sekali la, kalau dah berdua, lagi lambatlah nak naik umah.dua-dua keras kepala nak main macam-macam. lamelah atok (abah umi) tunggu kat atas tu nak makan char keow teow die, coz dah janji dengan atok beli makanan sekali after bawa budak-budak main. hehehhe...around 7.15pm jugaklah baru tunjuk muka kat rumah. melayan karenah budak punye pasal. belum masuk aiz lagi tu. heheh..

 see? abang adib sibok tengok orang je..

sebijik muka mama die (akak umi no 2),
seat mainan tu pun dah rosak, 
macam mana org nak dtg main.kan bahaya tu?

to aidil fariz :
next time okey...
tido awal len kali..

2 comments:

zatil said...

aah..comel ain cam mama die..
Owh ingat sha ada 2 boys jer..rupanya ada girl sorg yang chomey...bes nye...

umi aiz said...

kak zatil, eh silap la..anak sha sorg je, yang kecik tu...aidil fariz. yg 2lagi tu anak buah.memang rapat dgn sha.yg boy tu mcm kembar dah kan.dr kecik die manje dgn sha..
heheh..