Followers


glitter-graphics.com

Monday, September 26, 2011

Nenek Adib Meninggal...20/9/2011

tanggal 20/9/2011 pada jam 8.15 malam,
nenek adib (abg ipar umi punya mak) telah meninggal dunia
setelah 21  hari di hospital,
pada mulanya demam panas 200c sehari sebelum raya,
so abg ipar umi pun bawa terus ke hospital,
da di tahan terus, 4 hari kemudian doktor 
memilih untuk memberi ubat tido atau ubat ape tah name nye,
bagi nenek rehat/tido sebab dari masuk wad asyik meracau je,
and pernah cuba melarikan diri sebab nak balik beraya,

umi tak sempat melawat masa tu, sebab budak tak boleh masukkan,
tak de sape nak jage aiz nanti....
dan 
pada 14/9/2011
umi bermimpikan nenek meninggal dunia,
orang kata bile mimpi macam tu, org tu akan panjang umo,
entahlah...tapi esoknye (15/9/2011) bile umi bangun umi
di kejutkan dengar berita nenek nazak,
terus umi terkedu sebab mimpi itu.......
tapi umi diamkan saje...dan alhamdulillah
umur nenek panjang hinggalah 20/9/2011 itu....

dengann tiba2 selepas abg ipar umi balik dr melawat nenek,
10mnt kemudian doktor bagitau nenek dah nazak dan meninggal.....
nenek sempat mengucap masa abg ipar datang....sebab abg tgk mata nenek 
lain petang tu, dan macam makin sihat dan tenang.....

umi n family bergegas pulang selepas subuh esoknye,
dan lagi sekali umi terkilan sebab tak dapat
menatap wajah nenek buat kali terakhir,
rasa sayu di situ, bile umi smpai org2 sedang mengangkat jenazah nenek ke
keranda.....laju air mata umi keluar...
and
umi cepat2 sedekahkan al-fatihah buat beliau.....
semoga arwah tenang & di tempatkan di golongan yg beriman...


*bagaimana raya family adib thn depan tanpa nenek?*

1 comment:

Ila said...

takziah..semoga abang ipar tabah menghadapinya