Followers


glitter-graphics.com

Thursday, June 16, 2011

Berlangsungnya hari itu - part 2

eceh..eceh..eceh..
macam kawen pulak dah,
hehehehehe
maaf lah lambat sikit up date pasal
kenduri aqiqah & cukur jambul aiz,

pada sabtu tu,
aiz bangun awal jugak la,
7.30 pg rasanye die bangun,
sempat jugak papa bawa die tengok kambing
nak di kekahkan tu..
yang datang pun bolehlah tahan,
adelah sekampung kot,
sebab lauk habis,
tinggal untuk makan malam je,
nak simpan tuk member opis pun tak dan daaa.....

alhamdulillah dan terima kasih
pada yang sedekah kuih dan bahan masak,
memang banyak sangat kuih hari tu,
murah rezeki anak umi...

okey meh kita tengok majlis tu ye...

 kambing 1st, malu2 pulak die...

 2nd, pun malu2...
sebenarnye ade gambar die kena sembelih 
dan masa potong2 daging tu,
tapi umi memang cepat kesian,
dari dalam rumah umi dengar kambing tu jerit2 kesakitan
masa potong kat leher,
terus umi nangis tau,
tak makan pun kambing tu, padahal kambing la favar umi...
hehehehehehhe...

 ni petik bunga pepagi hr tuk bunga rampai

 pek pulut+sambal,
tuk masuk sekali dalam gift tu...

 sarapan dah siap sedia,
meja dah tersusun rapi..

 orang kampung sudah mula ramai,
ni semua kwn2 abah yg kaki masak,
kul 5.30pg dah sampai tau...

 orang kuat majlis

 berzanji dan marhaban sudah bermula..

 sedara-mara turut serta

 meh kita botakkan si bolat tu..

 dalam sejarah okey,
si aiz tak nangis langsung masa org gunting rmbut die,
kami semua dah gerenti 100% die akan melalak,
yelah sia aiz ni kan tak nak kat orang,
and that day die jadi
~good boy~

 ala gmbr gegar lak

 aiz dengan nenek,
nilah mak mertua umi

 ini abah kesayangan umi,
ala atok aiz la kan..

 ni family ibu..
yang jage aiz time umi keje
tu kak ten yg dah pandai melawa
dan ayah yang sangat rajin layan aiz

 2 hero umi,
aiz nak ngamuk dah tu, laparrrr

 my small family...
tah pape amek gmbr kat dapur kan?

 kami hidangkan,
kari kambing,
ikan masin+pucuk ubi masak lemak cili api,
ayam masak sambal,
labu masak lemak,
ulam2,kuih mueh....


 banyak lagi kueh sebenarnye,
yang lain atas meja..

 mereka2 yang memeriahkan majlis

 ha yang pakai baju pink cair tu
atok aiz belah papa,

 ini 3 dara x habis bergambar,
tengah tu mummy,
akak umi yg ke 3

mummy and uncle....
bila la nak naik pelamin diaorang ni kan?

syukur alhamdulillah,
tertunai sudah hajat umi yang pertama,
dapat buat untuk aiz,
moga anak umi jadi anak yang soleh,
baik budi perketi, dan berjaya dalam hidup.

umi and papa
L.O.V.E
u sayang !!!

1 comment:

Ila said...

meriah je kan bila buat kat kg...semuanya gotong royong..tak sangka umi aiz ni org n9..samalah kita...hehehe