Followers


glitter-graphics.com

Wednesday, April 20, 2011

atok cepat sembuh ye..

aiz rindu atok, hari-hari die bagi handfon kat umi,letak kat telinga umi, sambil mulut die sebut-sebut 'atok !!...' .. maknanye die suruh telifon atok die la tu..tapi bile umi dah call, die dengar suara atok. terus sengih..tapi senyap je. tak berborak pun dengan atoknye.nakal betul tau anak umi sorang ni. Last 2 week, mak wan cakap atok (abah) terpijak dawai masa kemas-kemas belakang umah, aduhhh..hati umi dah nangis time tu. yelah. atok ade penyakit kencing manis. kencing manis kan tak boleh luke. nanti lagi melarat. hari tu terus atok demam. n masa cek kat klinik, dok cakap kencing manis dah tahap 14, sangat bahaya ye...la ni dah kurang ke 11.. moga abah cepat sembuh, and turun ke 1,2 baru okey...

umi anak abah

ye umi adalah anak kesayangan abah. anak yang paling rapat dengan abah, bukan bermaksud abah tak sayang puteri-puteri die yang 3 org tu. cume umi anak last/bongsu so memang rapat lakan dengan abah. lagi pun umi adalah seorang yang suke bertanya macam-macam kat abah. macam tanya soal keje abah, dulu abah keje TNB,..so umi sibuk la tanya pasal elektrik. walaupun bende tu tak de kena mengena dengan umi. abah juga selalu manjekan umi...apa saja untuk umi abah akan lakukan. apa saja...sebab tu umi seorang saja yang dapat sambung belajar sampai ke diploma, dan macam-macam lagi lah..dan now abah sangat manjekan AIDIL FARIZ...sangat-sangat okey..and time umi pregnant atok yang ber-iye-iye belikan umi susu anmum, n makanan sedap-sedap. kalau papa pulak...can u see how much he love me?

aiz kelemahan atok

kalau dulu abang adib but now aiz. semua aiz...umi masih ingat masa baru bersalin, umi bersalin kan aiz jam 2.40 ptg, masa time melawat 4.30 tu papa n mak wan sampai dulu. mak wan datang terus dari kuala pilah bila pagi tu umi call nak bersalin. masa dengar suara mak wan pagi tu terus nak nangis..atok datang esoknye, terus atok dukung aiz, and atok sanggup ulang-alik dari kuala pilah ke kl, hari-hari atok buat macam tu. atok juga sanggup bangun tgh-tgh malam kalau aiz meragam, start dari tu umi boleh nampak atok sayang kat aiz, kalau aiz nangis atok dulu yang datang amek, atok selalu beli kan susu aiz, pampes aiz setiap kali datang kl...

now atok dah sakit

tapi sekarang atok dah mule sakit-sakit, umi tau abah tak larat sangat, masa wedding umi dulu pun abah yang masak sume lauk-lauk (org kg tlg gak la), sebab abah memang tukang masak kat kampung, bile abah rehat petang tu, umi nampak abah penat sangat. abah tercungap-cungap..terus umi nangis masuk bilik. 'afy susahkan abah ke?'..tapi nape umi je yang nangis? nape along,angah and alang x nangis? emm umi touching lebih kot? tah la...well umi kan anak abah. now abah dah 66 tahun. tak larat sangat. tapi abah still keje, cari rezeki lagi, abah tak nak duit kami sebab tak nak susahkan kami..

' ya allah...kau panjangkan lah usia abahku, kau murahkanlah rezekinya,
kau sembuhkanlah penyakitnya, aku ingin sekali melihat aiz mengenali atoknye, 
biar atok tersenyum gembira melihat cucunya itu...'

 aiz mnd laut dgn atok

kelemahanku

4 comments:

Fauzie Jasmani said...

Singgah gegar sini..salam kenal..nak follow boleh?

Latest Entry : Jom ExChange Link dengan Blog UpProfits!

and : Let's Make Malaysia the FB Capital of the World!

Ila said...

semoga atok aiz cepat sembuh

SITI AISHAH RAMLI said...

sedihnye....smoga abah ko sihat sperti dlu...

umi aiz said...

kak ila : tq...

cah..:sedih sgt..tq..